Yangın Çıkış Kapısı A Gizli Silah

Yangın merdiveni ile alakadar yasalı düzenlemelerde yangın merdiveni standartları konusuna da bileğinilmektedir. Projelendirme çtuzakışmalarında yangın merdiveni standartları da temel alınır.

Tamlanan merdivenler genelde mimarinın özlelliğine gereğince dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri olumsuz bir vaka çabucak yapı ciğerinden palas ve emniyetli kaçışın esenlanması kucakin kuruluşlırlar. Legal olarak da her binada bulunması zorunludur.

Yangın bapları yangın simultane, binalarda taksimmler arası yangın intikalini makul bir vakit aralığında engellerken aynı anda insanoğluın intikaline imkân sağlayıcı baplardır.

Yangın kabilinden müstacel durumlarda dâhilen yavaş bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi olağan durumlarda kapının açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma ket sıfır bu kilitler yalnızca yangının olumsuz etkilerini bağırsakeriye hapseder.

Resmi gazetede yayınlanan ve yürürlüğe giren yasalara göre, yangın merdivenleri safi defa alanı 150 metrekare’den ziyade ve ansızın bir küme defaı olan umumi binalarda, defa adeti 4’ten okkalı olan bütün konstrüksiyonlaşmalarda yangın merdiveni yapılması zorunlu kılınmıştır.

Peklik: Yangın kapısının yangına dayanıklı olması ve belli başlı bir müddet boyunca ısıyı engelleyebilmesi önemlidir. Bapnın dayanıklılığına bakarak belirlenen “EI” değeri, yangına karşı direnç seviyesini belirtir.

Kanat adetsı yahut kullanılması maksut menteşelerden kollara kadar birinci sınıf bir gereç ile dokumalacak üretimlerde yangın kapısı ederı belirlenebilmektedir.

Yangın bapları periyodik olarak kontrol edilmeli ve falmları prezantabl olarak strüktürlmalıdır. Bapnın biçimli çkızılışmasını yağdırmak derunin menteşeler, kilitler ve sızdırmazlık contaları gibi deşenlerin durumu kontrolör edilmeli ve icabında hizmet strüktürlmalıdır.

Örneğin yangın merdivenleri koridorların nihayetinde bulunan yangın çıkış baplarıyla birleşmiştir ve koridor çıkışının yangın merdiveniyle birleşimi mecburi bir beraberlik oluşturmaktadır. Yangın merdivenlerinin yapımı yasalarla zorunlu kılınmış ve yangın merdiveni yönetmeliğine bandajlı bazı kurallarla kurulmaktadır.

Yangın bapsı, isminden bile anlaşılacağı kabilinden yangın ve benzeri evgin durumlarda insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı bir şekilde tahliye edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Panik pas sebebiyle ciğererden hariçarı çıkmak isteyenler yalnızca kapının eni süresince uzanan bu kilidi aşağı dürüst iterek bapyı açabilirler. Bu sayede çok kolayca ve hızlı bir şekilde ivedi çıkış örgülabilir.

Yangın Bapsı Tatbik Amacı Yangın kapılarının üretim amacı beşer sağlığını koruyup yangın ve tütün tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanların kaçışlarını güvenli bir şekilde yapmalarına yardımcı evet.

Yangın vakalarında insanoğluın binaları esenlıklı şekilde ayrılma etmelerini sağlayan Yangın Çıkış Bapsı kullanılacağı gestaltya özel olarak yangın kapısı farklı modellerde üretilmektedir.

Özellikle yeni bayındırlık kanunuyla beraberinde sıfır binalardan küsurat denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın bapsı ve yangın merdiveni kadar kriterler bile çok sıkı denetim altında tutulmaktadır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *