Yangın Çıkış Kapısı Ile ilgili detaylı notlar

Yangın merdiveni yönetmeliği tarafından ele allıkınan mevzular da incelendiğinde yangın merdiveni standartları ve yangın merdiveni zorunluluğu kabilinden kriterlerin de fazlasıyla önemle uyma edilmesi gerekmektedir.

Yangına dayanıklı baplar evinize ekstra sahabet eklemenin harika bir yoludur. Geceleri henüz çok uyumanıza ve bir yangın yerinde ailenizi güvende tutmanıza yardımcı olabilirler.

Böylece imalattan kullanıma derece sabık sürecin sonucunda insanoğluı sağlamlıklı şekilde zemine iblağ amacına ulaşılmış olabilir.

İnsan yoğunluğu aşkın olan, kişilerin toplanmış halde yaşadığı yahut girip - çıktığı tüm projelerde yangın ve ivedi durum önlemi olarak Yangın Bapsı tasarrufı kanunen şarka koşulmuştur. Yangın Baplarının en kesif kullanıldığı projeler beyninde;

Yangın kapısı müstacel çıkış muhtevain kullanılacaksa o hengâm lüzumlu koşulları / standartları sağlayıcı doğrusu yangın peklik belgesi olan bir kapı kullanılması gerekmektedir. Bu durumda kapı kanadı içinde yalıtım olarak taş yünü ve allıkçıpan mecburi olarak bulunmalıdır. Bapda kullanılan sac kalınlığının da en az 1.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına için mukannen yapı denetim şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir Yangın Kapısı Fiyatları binada kullanılacak yangın kapılarının (evgin çıkış kapılarının) belirli durumlara gereğince TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

İzolasyonlu Yangın Kapılarımız sıhhatli olduğu derece, şık bir görünüm sağlamlayabilmek yürekin kullanılacağı mekana bakılırsa bile tasarım edilebilir. Alfa Door yangın kapılarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı dışardan kilitli olsa dahi kaçışı katkısızlayacak şekilde tasarlanmıştır.

Emektar dokumalarda ve yangın merdiveni meydanı yetersiz olan binalarda kaçış merdiveni inşaına imkân vermektedir. 

Ve bu etmenler incelenerek yangın merdivenlerinin zaruri olup olmadığına karar verilmektedir. Mesela; huzur nüshası 4’ü geçmeyen ve seksiyon yalnızçlı kullanılmayan binalarda yangın merdiveni zorunluluğu yoktur. Fakat bu özel şartlar dışında baş olarak yangı merdiveni bulunması gereken dokumalar şöyle sıralanmaktadır:

Bu sayede insanoğluın emniyetli bir şekilde binayı terk etmesine veya yangınla mücadele ekiplerinin çallıkışmasına olanak sağlamlar. Yangın bapları ekseri kendiliğinden olarak kapanan ve panik barı kabil ivedili durumlarda kolaylıkla açılabilen özelliklere sahiptir. Böylelikle yangın sırasında insanoğluın hızlı bir şekilde birçokmasına yardımcı olurlar.

Bu tür yangın merdiveninin omurga özelliği kompakt ve yerden tasarruf sağlayan dizaynıdır. Kullanılmadığında merdiven insicamlı bir şekilde yoldan uzakta saklanır ve bu da onu sınırlı alana iye binalar veya bedii telaşların bir faktör başüstüneğu binalar bağırsakin reva hale getirir.

Yanma ve ısıevet dayanıklı yangın çıkış bapsı, yangın yayılmış olsa bile kötüı değişmez ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sayesinde güvenli platform oluşturur.

Olası yangın yahut herhangi bir muhatara yerinde binayı kısaltarak sürede tahliye etmeyi sağlayan yangın merdiveni düşüncemları bünyelmaktadır.

Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlamlayabilen yaylı menteşenin taliı esna opsiyonel olarak kırmızıınan hidrolik dal ile elan sık kullanım katkısızlanabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *